IKEA România a început construcţia noului său magazin IKEA Timişoara, din Dumbrăviţa

0
3204

IKEA România a anunţat astăzi în cadrul unei ceremonii hibrid debutul lucrărilor de construcţie pentru noul său magazin IKEA Timişoara. Acesta se află în Dumbrăviţa şi prin acest proiect IKEA îşi propune să aducă stilul de viaţă IKEA mai aproape de bănăţeni.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La ceremonie au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa, Alin Nica, preşedintele CJ Timiş şi Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Au participat şi Ekaterina Egorova, CEO IKEA Europa de Sud-Est şi Nicoletta Muscinelli, Marketing Manager Timişoara, IKEA România. Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro. Aceasta este a treia mare investiţie a IKEA în ţara noastră, urmând a crea şi sute de locuri de muncă.

Pe lângă locurile de muncă aduse de faza de construcţie la deschiderea noului magazin vor fi angajate 250 de persoane pentru a opera unitatea IKEA. Viitorul magazin IKEA din Timişoara ocupă aproximativ 26.000 de metri pătraţi, oferă 780 de locuri de parcare şi se va afla la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului. Va oferi o gamă variată de produse, de la mobilier pentru casă la spaţii inspiraţionale pentru amenajări interioare, dar şi un restaurant cu faimoasele specialităţi: chifteluţe suedeze, sos de merişoare, piure, pulpă de raţă.

Va exista şi o cafenea, dar şi un loc de joacă pentru cei mici. Magazinul va folosi energie regenerabilă, va dispune de panouri fotovoltaice pe acoperiş şi se va baza şi pe o centrală geotermală (pentru încălzirea şi răcirea clădirii). Obiectivul acestei unităţi este de a recicla mininum 85% din deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare de la Restaurantul şi Bistroul IKEA, ele fiind transformate în compost.