IFA 2018: ASUS anunţă noi laptopuri ZenBook, model ZenBook Flip, All in One-uri şi ScreenPad

0
1605

ASUS a adus o sumedenie de noutăţi la IFA 2018 în acest an, punând mare accent pe laptopurile ZenBook compacte totuşi. Am vazit şi noi modele de PC All in One Zen AiO, dar şi ZenBook Flip-uri noi, un ScreenPad evoluat şi un ZenBook S cu autonomie impresionantă. Despre toate acestea avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noile laptopuri se bazează pe procesoare Intel Core de generaţie a opta şi respecta motto-ul “In Search of Incredible”, dar şi pe cel “Unleash Your Creative Power”. Noile modele ASUS mizează pe baterie generoasă, design compact şi procesoare de nouă generaţie. Iată despre ce e vorba:

ASUS ZenBook 13/14/15: Cele mai compacte laptopuri din lume

Noile modele ASUS ZenBook 13, 14 şi 15 au diagonale de 13, 14 sau 15 inch şi se remarcă prin ecranul ASUS NanoEdge, cu ramă foarte subţire pe toate cele 4 laturi. Avem şi un screen to body ratio excelent, de până la 95%. Designul este compact, iar mecanismul ErgoLift permite înclinarea tastaturii pentru o utilizare mai comodă. ZenBok 13 şi 14 introduc în ecuaţie şi o nouă tastatură numerică, exclusivă, NumberPad, care integrează un keypad tactil, iluminat LED, integrat în touchpad.

La bord se află cel mai recent procesor Core i7, WiFi Gigabit şi placi grafice până la GTX 1050 Max-Q.

ZenBook Flip 13/15: Mai compact ca niciodată

Nu lipsesc nici convertibilele din noul portofoliu, cu modelele ZenBook Flip 13 şi 15. Acestea au ecrane de 13.3 şi 15.6 inch, cu 10% mai mici decât predecesorii lor. Şi acestea au ecrane NanoEdge, cu muchii înguste şi screen to body ratio de 90%. Balamaua Ergolift 360 permite o rotire şi înclinare a tastaturii după pofta inimii.

Şi aici avem noul NumberPad, un touchpad cu două funcţii, plus procsoare Intel Core i7 de generaţie nouă, placă grafica GTX 1050 Max-Q. Panoul este validat Pantone, deci va fi apreciat de cei care editează foto şi video.

ScreenPad evoluat: Noi funcții și caracteristici

A mai debutat la IFA şi un update de ScreenPad, acel touchpad cu veleităţi de touchscreen pe care l-am văzut pe ZenBok Pro 15. Acum primeşte aplicaţii noi, precum Adobe Sign, Handwriting şi SpeechTyper. ScreenPad devine monitor secundar în Windows şi ajuta la productivitatea pe două ecrane. Noile aplicaţii se pot descărca prin meniul special de setări.

ZenBook S (UX391FA): Autonomie de 20 de ore

Vedeta lansărilor de azi de la standul ASUS este ASUS ZenBook S (UX391FA), un laptop ultraportabil cu dotări premium, rival cu MacBook Air. Are ecran de 13.3 inch, Windows 10 la bord şi având componente eficiente energetic poate ajunge până la 20 de ore de autonomie. Vine cu procesoare Intel Core de generaţie a opta şi un corp certificat la standarde militare.

Măsoară 12.9 mm în grosime, cântăreşte doar 1 kilogram şi are o balama ErgoLift, care înclină tastatură cu 5.5 grade pentru confort, răcire îmbunătăţită şi sunet superior. La bord avem până la 16 GB RAM şi SSD de până la 1 TB. Ecranul e unul tactil, ce merge până la 4K. Avem şi acustica Harman Kardon la bord.

Zen AiO 27: Vizualizați puterea creatoare

Acesta este un PC All in One, cu ecran de 27 inch, procesor Intel Core i7 de generaţie a opta şi placă grafică GTX 1050. Are încărcare wireless Qi integrată în baza sa, putând încărca telefoanele mobile. Vine cu ecran 4K NanoEdge, cu diagonală de 27 inch, validat Pantone, cu acoperire de 100% a spectrului de culoare sRGB. Are procesor Core i5 sau Core i7, până la 32 GB RAM, SSD de până la 1 TB sau HDD de până la 2 TB, dar şi 5 porturi USB şi cântăreşte 11 kilograme. Ar trebui să ajungă în decembrie în magazine.