Acer are grijă şi de studenţii cu buget limitat, lansând un Chromebook la IFA 2017, nu doar PC-uri high end. E vorba despre noul model Acer Chromebook 15, care soseşte în octombrie cu preţ de pornire de 499 euro.

Publicitate

Rival pentru cele mai noi Chromebook-uri rotative de la ASUS, acest model are numele complet şi oficial de Acer Chromebook 15 (CB15-1H/HT). Vine cu un ecran Full HD de 15.6 inch şi măsoară 17 mm în grosime. Cântăreşte 1.7 kilograme, cu 450 de grame mai uşor decât predecesorii săi. Va fi disponibil în versiuni cu ecran touch şi non touch şi pe partea de conectivitate e bine dotat: WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2, două porturi USB 3.0, două porturi USB Type-C şi un port HDMI.

Dispune şi de cititor de carduri SD şi de jack audio. La bord vom găsi cele mai noi procesoare Intel Celeron dual core şi Intel Pentium quad core, ceea ce înseamnă mai degrabă generaţia Apollo Lake, deşi sunt şanse să vedem şi Gemini Lake la bord. Variante cu 4 GB RAM sau chiar 8 GB RAM sunt puse la bătaie şi primim şi 32 sau 64 GB stocare.

Acer Chromebook 14 integrează o tastatură cu iluminare şi are difuzoare laterale. Aduce webcam HD cu unghi de vizualizare de 88 de grade şi va veni cu Play Store preinstalat.