Western Digital şi-a înscris numele pe răbojul lansărilor de la IFA 2017, prin intermediul debutului lui “My Cloud Home”, o soluţie de stocare cloud personală. Acest device este folosit de utilizatorul de rând pentru a îşi crea o soluţie proprie tip cloud şi a îşi ţine datele importante la îndemână oriunde s-ar afla.

Publicitate

Ideea este de a agrega fotografiile, clipurile video şi fişierele şi a le accesa uşor de pe telefoane, computere, tablete şi altele. My CloudHome poate fi accesat de pe orice device conectat la Internet, cu ajutorul unei aplicaţii mobile dedicate. Nu există vreo taxă sau abonament extra. În ziua de azi când toată lumea filmează 4K cu telefonul spaţiul de pe smartphone nu e niciodată de ajuns, se pare.

My Cloud Home poate fi setat astfel încât să copieze automat conţinuturi de pe telefoane şi computere, având şi rol de backup. Se poate conecta la reţelele de socializare, dar şi la servicii populare precum Dropbox. Există şi posibilitatea de playback pentru filme, seriale şi muzică către un televizor sau boxe via Plex. Western Digital îşi oferă produsele în variante de 2, 3, 4, 6 sau 8 TB stocare.

Există şi My Cloud Home Duo, cu 4, 12 sau 16 TB stocare, cu funcţionalitate RAID 1 şi duplicând conţinutul pe un al doilea drive pentru extra siguranţă. Preţul de pornire este de 159.99 dolari, pentru modelul de 2 TB, iar cel 3 TB urcă la 179.99. 4 TB costă 199.99 dolari, iar 6 TB 259.99. My Cloud Home Duo porneşte de la 309.99 dolari.