Următorul mare pas pentru Tesla este să intre pe piaţa camioanelor electrice şi o vor face prin intermediul unui model prezentat în această toamnă. Până atunci le-au luat faţa cei de la Cummins, care au prezentat vehiculul de mare tonaj pe care îl puteţi admira mai jos.

Publicitate

Această firmă este cunoscută mai degrabă pentru motoarele pe care le produce, decât pentru camioane electrice. În această săptămână compania a prezentat un camion realizat în colaborare cu cei de la Roush şi care e menit pentru livrări locale. Cântăreşte 8 tone şi poate transporta de 2 ori pe atât în încărcătură. Are nevoie de o singură oră pentru încărcare şi vine cu autonomie de 160 km deocamdată.

Cummins fabrică de obicei motoare electrice, dar a făcut o excepţie în acest caz. Planurile de viitor ale firmei includ motorizări electrice pentru autobuze şi alte vehicule de mari dimensiuni, gata până în 2019. Ceea ce vedeţi în imagini este un camion cunoscut drept AEOS şi numit astfel după calul cu 4 aripi care a condus caleaşca zeului Soare în mitologia greacă.

Recent am aflat că Tesla ţinteşte să livreze un vehicul de mare tonaj cu aproape 500 km de autonomie, deci avansul lor e destul de mare. Cummins între timp are de gând să umble mai degrabă la încărcare, dorind ca până în 2020 să reducă timpul de încărcare a bateriei de la 1 oră la 20 de minute. Aşteptaţi-vă să mai auziţi acest nume dacă se implică activ în realizarea de autobuze electrice, mai ales dacă prind contracte cu Mercedes să zicem.