Huawei pregătește lansarea primului PC cu sistem de operare HarmonyOS și procesor Kunpeng

0
2543
HarmonyOS

Deși există numeroase zvonuri potrivit cărora cei de la Huawei au în plan să aducă în ultimă instanță sistemul de operare HarmonyOS și pe telefoane, până la ora actuală am văzut acest OS sosind doar pe câteva televizoare din portofoliu. Cu toate acestea, compania chineză pregătește o extindere a disponibilității sale. Astfel mai nou ne pregătește PC-uri care să ruleaze acest software creat ca alternativă la Android. Ce spun leak-urile și zvonurile din online aflăm împreună din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Toate aceste informații sosesc din partea unui zvonac chinez care a aflat detalii picante despre planurile celor de la Huawei. Aparent, gigantul ne pregătește primele PC-uri de pe piață care vor dispune de procesoare HiSilicon Kunpeng. Pe deasupra acestea vor inaugura noua versiune HarmonyOS 2.0 cu funcții proaspete la pachet.

Nu avem detalii clare despre aceste viitoare produse, dar zvonacul dezvăluie nume ale companiilor ce vor furniza componentele necesare PC-urilor pregătite de către Huawei. Cum primul release HarmonyOS a fost anunțat în 2019 în cadrul conferinței dezvoltatorilor HDC, este de așteptat ca și noua versiune să aibă parte de un anunț similar. Așadar, avem de așteptat conferința HDC 2020 pe final de an atunci. Aici sunt mari șanse să vedem primul PC Harmony OS și poate chiar și primul smartphone cu acest OS.

Cât despre procesoarele Kunpeng, acestea sunt deja oferite pentru soluții de computing clienților din zona enterprise. Anul trecut a fost anunțată și prima placă de bază bazată pe procesorul Kunpeng 920. Aceasta aduce suport pentru tot hardware-ul necesar, dar încă nu este disponibilă la nivel consumer.