Huawei plănuieşte să înceapă producţia de automobile electrice chiar în acest an

0
1447

Am auzit de câteva ori în ultima vreme teoria că Huawei vrea să intre în noi segmente pentru a îl compensa pe cel smartphone, care nu o duce grozav. Printre proiecte se numără console de gaming, căşti, boxe inteligente, multiple gadgeturi, dar şi proiecte în zona agricolă. Se pare că şi zona auto e vizată, iar Huawei ar pregăti un automobil electric, ce ar putea intra în producţie chiar în acest an.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum ştiţi Huawei se află pe lista neagră a celor din SUA din mai 2019, ceea ce le-a afectat serios cota de piată smartphone. Compania a încercat multiple artificii, inclusiv vânzarea ramurii Honor, iar acum caută şi alte segmente în care să activeze. Surse apropiate de Huawei afirma că la nivel intern au început deja să circule designuri de vehicule şi au fost contactaţi furnizori. Richard Yu, şef al secţiunii Huawei Consumer Business şi care a fost arhitectul ascensiunii pe piaţa telefoanelor ar avea acum sarcina de a pune Huawei pe hartă pe piaţa vehiculelor electrice.

Segmentul de masă este ţintit, deci ne aşteptăm la preţuri destul de rezonabile. Huawei poartă discuţii în acest moment cu Changan Automobile, o firmă deţinută de stat în China, dar şi cu BpuePark New Energy Technology, afiliat BAIC Group şi alţi producători auto. Firma Changan a lucrat cu Ford Motor Co, deci are experienţa necesară pentru un proiect de aşa o anvergură. China a devenit o piaţă tot mai bună pentru vehicule electrice, mai ales de când Beijing-ul promovează modele mai „verzi” pentru a reduce poluarea. Vânzările de maşini pe bază de „energie nouă” ar urma să ajungă la 20% din totalul din China până în 2025.

Cu toate acestea privim cu precauţie aceste ştiri, deoarece un purtător de cuvânt Huawei a negat recent planurile cu privire la EV-uri sau vehicule Huawei de orice tip. A confirmat totuşi planurile pentru platforme şi tehnologii de comunicare ce vizează şi maşinile şi îmbunătăţirea lor.