HTC anunta Touch Diamond 2 si Touch Pro 2

0
691

Printre cele mai interesante terminale anuntate la Mobile World Congress 2009 se numara si 2 noi handseturi HTC, Touch Diamond 2 si Touch Pro 2. Cele 2 terminale au cateva trasaturi comune, printre care si functia single-view contact, care afiseaza lista de apeluri, mesaje, sau mailuri primite/trimise intr-un singur meniu destinat contactelor, pentru mai multa accesibilitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Touch Diamond 2 si Touch Pro 2 sunt primele telefoane care folosesc noua tehnologie Push Internet a celor de la HTC, aceasta crescand viteza downloadurilor si incarcarea paginilor web pe smartphone-uri. In plus, ambele terminale folosesc cea mai noua versiune a interfatei TouchFlo 3D, care afiseaza informatiile mai relevante in special si include zone destinate atingerii de catre utilizator, pentru meniuri mai prietenoase.

Daca acestea au fost asemanarile dintre noile smartphone-uri, atunci sa ne oprim si asupra deosebirilor. In primul rand, se poate observa cu usurinta ca telefoanele nu arata la fel, de vreme ce nici Touch Diamond si Touch Pro nu foarte asemanatoare ca design. Touch Diamond 2 este mai subtire si vine cu un display VGA touch de 3.2 inchi si o bara zoom touch sensitive care face mai usor zoomingul in paginile web, mailuri, mesaje, imagini si documente.

Acelasi Diamond 2 ruleaza Windows Mobile 6.1, are o viata a bateriei cu 50% mai mare si este dotat cu o camera de  5 megapixeli, 512 MB ROM, 288 MB RAM, slot pentru carduri de memorie si un procesor de 528 MHz. Touch Pro 2 este un smartphone tip business si soseste cu tehnologia Straight Talk, care imbunatateste calitatea convorbirilor prin speaker si elimina zgomotele de fond. Ca si Diamond 2, noul Touch Pro dispune de un ecran mai mare, in comparatie cu predecesorul sau, display-ul fiind un touchscreen WVGA de 3.6 inchi, cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli.

Touch Pro 2 dispune si de un senzor de proximitate si de aceeasi bara zoom mentionata anterior, plus o tastatura glisanta QWERTY. HTC Touch Diamond 2 va fi lansat in Europa si Asia in urmatorul trimestru, in vreme ce Touch Pro 2 va sosi pe piata la vara.

Sursa