HP anunţă Chromebook x2, primul detaşabil din gama Chromebook; Costă 599 dolari, vine cu stylus

1
935

HP îşi continuă presiunea asupra segmentului educaţional, prin lansarea lui Chromebook x2, primul Chromebook detaşabil din lume, conform companiei. Chromebook x2 vine cu Chrome OS la bord, pe un format de tabletă + tastatură detaşabilă şi cu o diagonală de 12.3 inch.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vrea să fie un fel de rival pentru iPad Pro, mai ales că aduce la pachet şi stylus şi tastatură. Ecranul său de 12.3 inch este unul tactil, iar toate acestea vin la suma de 599 dolari, în configuraţia de bază. Device-ul optează pentru un procesor Intel Core m3 din generaţia a şaptea, plus 4 GB RAM, dar puteţi face un upgrade la 8 GB dacă vreţi. Există şi 32 GB stocare aici, iar ecranul oferă o rezoluţie de 2400 x 1600 pixeli.

Avem şi difuzoare stereo, o cameră de 5 MP în faţă şi 13 MP în spate, ceea ce mi se pare cam overkill. Două porturi USB Type-C vă stau la dispoziţie, plus un slot microSD, jack audio, iar Chromebook x2 ar urma să ofere în jur de 10.5 ore de autonomie. Are o carcasă “ceramic white” finisată pe bază de aluminiu anodizat, iar talia sa este de 8.2 mm în mod tabletă şi 15.3 mm în mod laptop.

Va sosi în magazine pe 10 iunie şi HP se laudă că a creat un tip de conector special magnetic pentru tastatură şi tabletă, care le ţine pe amândouă bine ataşate. Şi detaşarea de bază se face foarte uşor şi intuitiv. Vă reamintesc că asemenea altor Chromebookuri noi şi acest model oferă acces la Play Store şi Google Cloud (cu stocare gratuită de 100 GB pe 2 ani).