HP actualizează seria de soluții desktop Z Workstation; oferă până la 3 TB RAM și suport pentru două procesoare

1
1090
HP Z Workstation

Cei aflați în căutarea unui computer foarte puternic au de astăzi noi alternative de pus pe lista de achiziție și asta din partea celor de la HP. Producătorul de față tocmai ce a anunțat actualizarea seriei de soluții desktop Z Workstation care aduce acum performanțe sporite dar și un cost pe măsură.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trei noi modele au fost dezvăluite, acestea fiind numite HP Z4, Z6 și Z8. Primim specificații high-end, funcții îmbunătățite de securitate, dar și un design inovativ care face aceste produse drept unele future-proof pentru suportul tehnologiei VR, machine learning sau advanced design.

HP Z Workstation

Dotările fac din noile desktop-uri chiar rivale serioase pentru iMac Pro, oferind până la 3 TB de RAM, 48 TB de stocare și soluții grafice de până la 24 GB. De asemenea, avem parte în funcție de configurații și de procesoare cu 18 nuclee. Modelul HP Z8 G4 este cel mai puternic din această serie, fiind capabil să ruleze simulări 3D și să permită editarea de clipuri 8K în timp real.

HP Z Workstation

Utilizatorii pot opta pentru două procesoare pe acest desktop cu până la 56 nuclee de procesoare (ultima generație de chipset-uri Intel Xeon), pentru până la 3 TB de RAM (24 sloturi), sau până la 48 TB de stocare. Se poate alege și placa video NVIDIA Quadro P6000 cu 24 GB de memorie GDDR5X dedicată. Se mai oferă și un sistem avansat de răcire, o sursă de 1700W, 9 sloturi PCIe și ni se promite un zgomot redus la mașinăriei.

HP Z Workstation

Varianta HP Z6 G4 suportă până la 384 GB RAM, iar modelul ZP Z4 G4 (cel mai accesibil de pe listă) poate fi configurat cu procesoare Intel Xeon. Toate versiunile pot fi echipate cu porturi Thunderbolt 3 și porturi Dual 1GbE pentru transfer de date la viteze superioare. Mai jos aveți și prețurile pentru modelele de bază:

  • HP Z8 – disponibil din octombrie la un preț de pornire de 2.439 dolari
  • HP Z6 – disponibil din octombrie la un preț de pornire de 1.919 dolari
  • HP Z4 – disponibil din noiembrie la un preț de pornire de 1.239 dolari