Honda prezintă prima motocicletă cu integrare Apple CarPlay: Honda Gold Wing 2018

0
913

Sistemele ca Android Auto sau Apple CarPlay au ajuns pe o sumedenie de automobile, dar cum rămâne cu vehiculele pe 2 roţi? Ai crede că nu prea are sens un sistem de acest gen, când eşti concentrat pe drum la viteze de peste 200 km/h şi ai şi mâinile ocupate, dar există totuşi comanda vocală. Ca atare Honda a lansat prima motocicletă cu integrare Apple CarPlay: Honda Gold Wing 2018.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motocicleta nu este chiar una de viteză, lucru indicat şi de spaţiul generos pentru bagaje în spate şi de botul nu prea ascuţit. Este o motocicletă de tip “touring” şi este primul vehicul pe 2 roţi care foloseşte sistemul de integrare a unui iPhone în sistem. Gold Wing are un bord special cu un ecran LCD de 7 inch integrat. Nu este unul touch pentru a nu distrage pilotul, deci comandă vocală e sfântă.

Utilizatorii îşi vor conecta iPhone-ul via port USB fie în compartimentul de bagaje, fie în zona rezervorului. Apoi vor conecta un headset Bluetoooth pentru a activa CarPlay, o cerinţă obligatorie din partea Apple în cazul acestei motociclete. Navigarea se poate face prin butoanele direcţionale de pe ghidonul stâng, sau pe baza unui keypad de pe rezervor.

Honda Gold Wing 2018 porneşte de la 23.500 de dolari şi din ce am înţeles Google nu ar fi interesată să ofere Android auto pe motociclete deocamdată, deci Apple nu are rival. Noul Gold Wing este disponibil din februarie.