Harley-Davidson prezintă noi concepte de motocicletă, cu motor de 1250 cc, platforma V Twin

1
2891

Harley-Davidson este în plină tranziţie, între relocarea producţiei sale în Thailanda şi disputele cu Trump. Compania încearcă să găsească o nouă nişă de explorat şi ca atare propune iubitorilor de vehicule pe 2 roţi o nouă serie de concepte şi modele ale viitorului. Mai jos vedeţi câteva prototipuri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă această prezentare de prototipuri, compania a promis şi că va intra în zona bicicletelor electrice din 2019. Harley-Davidson vrea se aventureze în zone neexplorate, prezentând motociclete ce par dirt bikes, dar şi unele de touring. Compania se confruntă cu o scădere a vânzărilor în ultimii ani şi un picaj de cota de piaţă, deci are nevoie de ceva proaspăt.

Arma sa secretă ar putea fi o platformă de motociclete de greutate medie, cu motoare răcite pe lichid. Platforma ar urma să fie aplicată la o sumedenie de modele, cu motoare cuprinse între 500 şi 1250 de centimetri cubi. Pentru a demonstra flexibilitatea platformei, Harley a prezentat 3 noi motociclete concept: Pan America, un tourer aventurier de 1250 cc, dar şi un Streetfighter de 975 cc şi un Cruiser custom de 1250 cc.

Toate cele 3 concepte vor deveni modele de serie de prin 2020. Pan America 1250 este primul model de mai sus, singurul care a primit nume oficial. Se inspiră de la Buell Ulysses şi are pneuri masive şi o gardă la sol crescută. Promovează o poziţie de condus verticală şi se vrea a fi un rival pentru BMW GS. Streetfighter-ul are un corp minimalist şi duce picioarele celui care o conduce mult în spate. Pare să fie un rival pentru Ducati Monster.

Între concepte vedem şi o bicicletă electrică, abordare inedită pentru companie.