Hackerii au furat 7000 de Bitcoin, în valoarea de 40 de milioane de dolari de la Binance Exchange

0
1165

Aşteptaţi-vă ca în următorii ani marile jafuri să aibă loc la nivel digital şi nu fizic. Nu o să mai fie sparte bănci ca în filme, ci golite conturi prin hacking. Asta s-a întâmplat în ultimele zile, hackerii furând 7000 de Bitcoin de la Binance Exchange, cu o pagubă de 40 de milioane de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre o breşă de securitate gravă, care a dus la dispariţia criptomonedelor din hot wallet-ul bursei cripto. CEO-ul Binance, Changpeng Zhao a afirmat că hackerii au reuşit să obţină cheile API ale utilizatorilor, dar şi date din procesul de autentificare two factor şi poate şi alte informaţii. Binance încă nu ştie câte conturi au fost afectate şi declară că atacatorii au folosite numeroase tehnici diferite, inclusiv phishing şi malware.

După descoperirea activităţilor suspecte, bursa a blocat toate retragerile de Bitcoin. Acestea vor continua să fie blocate timp de 7 zile, câtă vreme Binance face o verificare de securitate. Utilizatorii nu vor fi păgubiţi, pentru că banii le vor fi daţi înapoi din fondul de urgenţă Binance, sumele fiind asigurate.

Binance este una dintre cele mai mari burse de schimb cripto de pe glob, iar breşa de securitate e atât de importantă, încât a afectat chiar valoarea Bitcoin, care a scăzut cu 3%. Cei vinovaţi nu au fost prinşi încă.

Sursa foto