Google vrea să aducă Steam pe Chromebook-uri, alături de Stadia

0
2173

Chromebook-urile au început să devină tot mai răspândite şi mai populare în ultima vreme, dacă ne uităm numai la câte au fost lansate la CES 2020. Mai nou au devenit şi mai puternice şi nu mai sunt acele laptopuri cu CPU Pentium sau Celeron la preţ mic. Unele sunt chiar high end, atât de high end încât pot tenta şi gamerii casual. Iar mai nou se pare că Steam e gata să vină pe ele.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cel mai popular client de distribuţie de jocuri din lume, Steam ar fi gata să ajungă pe Chromebook, dacă ne luăm după un interviu acordat recent de un reprezentant Google, Kan Liu. Steam se putea instala cu ceva workaround-uri pe Chrome OS, folosind varianta de Linux, dar avea buguri în acel mod şi jocurile nu rulau prea bine. Suportul oficial e totuşi în pregătire, pentru a completa marea lipsa a Chromebook-urilor: gaming-ul.

Cu Stadia şi Steam, aceste laptopuri ar putea tenta şi mai mult publicul, care le vedea până acum doar ca unelte de muncă sau PC-uri portabile ieftine pentru studenţi şi elevi. Cam de 2 ani au început să apară Chromebook-uri cu procesoare Intel destul de bune pentru gaming. La GPU încă suferă totuşi… Procesarea grafică lipseşte de pe aceste terminale şi ar fi nevoie de soluţii dedicate. Singurii care au de pierdut în această ecuaţie sunt profesorii, care se considerau liniştiţi până acum că elevii sau studenţii lor se concentrează la studiu pe Chromebook-uri şi nu încep să se joace.

Ceva îmi spune totuşi că Google va amâna sosirea lui Steam pe laptopuri până ce Stadia prinde mai multă tracţiune.