CES 2020: Lenovo anunţă laptopul pliabil ThinkPad X1 Fold, laptopul 5G Yoga şi multe portabile

0
1312

Lenovo mizează pe cele mai mari 2 trenduri de la ora actuală la CES 2020: pliabilitate şi 5G. Astfel a adus un laptop pliabil în Las Vegas, dar şi un model 5G Yoga. În plus a prezentat un ThinkBook Plus cu ecran E-Ink pe capac şi multe alte terminale care primesc dată de lansare şi preţ mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce e drept de Lenovo ThinkPad X1 Fold am mai auzit, atunci când un prototip al pliabilului a fost prezentat anul trecut. Acum revine totuşi cu preţ şi extra detalii. Hai să vedem ce e nou:

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Acest laptop Lenovo ThinkPad X1 Fold vine cu o tastatură fizică conectabilă, dar şi un ecran pliabil. Promite 11 ore de autonomie şi vine cu un accesoriu cover din piele, care include şi un mecanism special pentru a ţinut un stylus Active Pen. Acesta se livrează cu terminalul. Odată deschis acest Fold găsim un ecran de 13.3 inch pOLED cu rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, sutinut de un suport (stand). Putem să pliem ecranul pentru utilizare în format laptop clasic, cu jumătate de ecran fiind tastatura virtuală.

Terminalul este realizat din aliaje uşoare şi fibră de carbon. Puteţi cupla acest produs la un Lenovo Mini Fold Keyboard, care se conectează via Bluetooth. Totul cântăreşte sub 1 kilogram. Pliabilul costă 2499 dolari şi se va livra la mijloc de an. La interior avem un „Intel Core Processor With Intel Hybrid Technology”, cel mai probabil un Intel Lakefield. Am înţeles că va sosi şi o variantă 5G şi primim şi o baterie de 50 Wh.

Lenovo ThinkBook Plus

Cel mai nou model Lenovo ThinkBook are un ecran E-Ink tactil de 10.8 inch pe panoul superior. Acesta poate afişa notificări, text de citit şi poate fi folosit pentru a lua notiţe cu stylusul. La interior găsim un ecran Full HD de 13.3 inch şi o tastatură normală de laptop. Procesorul folosit aici este un Intel de generaţie a zecea, cu memorie Intel Optane. Ca accesorii opţionale avem ThinkBook Plus Sleeve şi un ThinkBook Bluetooth SilentMouse.

Produsul vine în martie la suma de 1199 dolari.

Lenovo Yoga 5G

Acest prim laptop 5G de pe piaţă este Lenovo Yoga 5G. A fost prezentat ca prototip încă de la Computex vara trecută, dar acum avem toate detaliile. Se bazează pe un procesor Snapdragon 8cx 5G Compute şi avem aici mai degrabă un convertibil decât un laptop clasic. Are suport pentru conectivitate milimeter wave full band şi sub 6 GHz 5G. Cântăreşte 1.3 kilograme şi adoptă un ecran Full HD IPS de 14 inch cu 400 de nits de luminozitate. Găsim la bord o cameră infraroşu şi un cititor de amprente.

Bateria are avea o impresionantă autonomie de 24 de ore. Lenovo Yoga 5G costă 1499 dolari şi vine în următoarele luni.

Lenovo Yoga Slim 7

Acest laptop numit Lenovo Yoga Slim 7 vine în variante de 14 inch şi 15.6 inch cu procesor AMD Ryzen sau Intel Core de generaţie a zecea. Are tehnologia de răcire proprietară Lenovo Q Control şi o funcţie Glance de la Mirametrix care detectează dacă te uiţi la ecran sau nu. Smart Display e o altă tehnologie utilă de la bord care camuflează ce vezi pe ecran de ochii curioşilor. Vine cu Amazon Alexa la bord şi soluţie grafică NVIDIA GeForce MX.

Produsul se vinde din aprilie de la 849.99 dolari

Chromebook-uri noi

Lenovo a prezentat şi două noi modele de Chromebook-uri, IdeaPad Duet Chromebook şi IdeadPad Flex 5 Chromebook. Primul este un hibrid cu ecran de 10.1 inch full HD tactil, dar şi cu tastatura detaşabilă şi autonomie de 10 ore. Al doilea este un laptop convertibil cu ecran Full HD de 13 inch şi panou tactil IPS. Avem la interior un procesor Intel Core i5 de generaţie a zecea, alături de până la 8 GB RAM şi 128 GB stocare SSD. Lenovo plusează cu WiFi 6 şi o autonomie de 10 ore.

Ambele modele vin în câteva luni, iar IdeaPad Duet Chromebook porneşte de la 279.99 dolari, în vreme ce IdeaPad Flex 5 Chromebook începe de la 359 dolari.

Lenovo Smart Frame

Acest produs este un fel de mega ramă foto de 21.5 inch cu rol de decor. Are finisaj mat pentru ecran şi strat anti glare. Poate fi folosită ca ramă foto, afişare de tablouri şi are un senzor de tonalitate de culoare, care ajustează luminozitatea în funcţie de lumina din jur. Vine cu un AI care alege cele mai bune fotografii din colecţia ta. Costă 399 dolari şi vine din august.