Pe lângă telefoanele Pixel 2 şi Pixel 2 XL, Google a mai anunţat şi un laptop cu Chrome OS numit Pixelbook. Acest Chromebook aduce o sumedenie de premiere şi vine cu o diagonală de 12.3 inch a unui ecran rotativ la 360 de grade. Este şi primul Chromebook care vine cu Google Assistant integrat profund, cu buton dedicat.

Publicitate

Convertibilul se transformă şi în tabletă şi are şi mod tent de utilizare. Varianta de bază costă 999 dolari şi aduce procesor Intel Core i5, 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Există şi o variantă superioară, cu procesor Intel Core i7, până la 16 GB RAM şi 512 GB stocare. Google Pixelbook poate fi folosit în mod laptop, tabletă sau tent şi va interacţiona cu un stylus special Pixel Pen. Ecranul său de 12.3 inch are o rezoluţie de 2400 x 1600 pixeli.

Acesta este vândut separat şi costă 99 de dolari. Are rolul de a permite încercuirea şi sublinierea de text în documente, desen şi input. Foloseşte tehnologie Wacom şi suportă peste 2000 de nivele de presiune şi operează şi la o înclinare de 60 de grade. Latenţa sa este de 10 ms. Noul laptop stă bine şi la conectivitate, cu port USB Type-C la bord şi mai vine cu webcam HD, jack audio şi baterie ce oferă 10 ore de autonomie.

Are şi suport pentru încărcare rapidă (15 minute de alimentare înseamnă 2 ore de utilizare). Toate acestea sunt încadrate într-un corp metalic unibody, cu difuzoare stereo, plus 4 microfoane. Avem şi o tastatură iluminată, iar terminalul cântăreşte în jur de 1.09 kilograme. Device-ul ajunge în magazine pe 31 octombrie.