Google lansează Travel Insights – un instrument pentru industria turismului; Aflăm destinația internațională preferată a românilor

0
986
Travel Insights

Google a anunțat pe acest final de săptămână lansarea lui Travel Insights, acesta fiind un instrument pentru industria turismului. Vorbim aici despre un portal cu mai multe instrumente care furnizează date locale prin care industria turismului poate înțelege mai bine cererea în domeniu și să ia decizi argumentate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zi de zi milioane de oameni caută pe Google informații legate de călătorii și vacanțe, ceva ce facem și noi în această perioadă. Căutările ajută afacerile să intre în contact cu clienții și pe noi să aflăm care sunt destinațiile la mare căutare. Există și un mesaj clar care iese la iveală, acela că oamenii sunt nerăbdători să călătorească și vor să o facă în siguranță.

Travel Insights oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută, în interiorul sau în afara ei. Cât și date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească. În cazul României, cel mai căutat oraș pentru cazare în ultima lună este București. Cele mai mari creșteri în căutări înregistrează în schimb Constanța.

Travel Insights

Cât despre cel mai mare intere în căutări pentru a călători în România (în ultima lună), acesta vine din Germania, Italia, Marea Britanie, Spania și Israel. Pe lista de destinații internaționale preferate ale românilor se numără Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt și Spania. De asemenea, aflăm că la selectarea ca țară de destinație Bulgaria, românii sunt pe primul loc ca interes turistic. Asta pe baza căutărilor la nivel global pentru această țară.

La nivel global, destinația cu cea mai mare creștere în căutări este Italia, urmată de Spania și Marea Britanie. O cerere mare pentru vacanțe și călătorii la nivel global vine din SUA, Japonia și Marea Britanie. Detalii extra despre călătorii și tendințe găsiți aici.