Google aduce taburi grupate pe Chrome, pentru organizare mai uşoară

0
3040

Google Chrome continuă să evolueze, de această dată printr-o funcţie de care chiar aveam nevoie. E vorba despre tab-uri organizate pe grupuri. Deocamdată funcţia este disponibilă în Chrome 83 Beta pentru desktop şi îţi permite să organizezi taburile din browser în grupuri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Grupurile de taburi vor fi disponibile în Chrome în varianta stabilă începând de pe 19 mai, când va sosi noua versiune de browser. Totuşi va fi un rollout treptat, în etape, deci nu veţi avea acces chiar din prima zi. Modul de funcţionare pentru grupurile de taburi e următorul: click dreapta pe un tab pentru a îl adăuga la un nou grup, click pe iconul care apare lângă tab pentru a îi dă o culoare şi un nume şi right click pe alte taburi pentru a le adăuga şi pe ele la grupuri.

Aşa nu veţi mai avea zeci de taburi deschise ci doar câteva grupuleţe. Vor fi compartimentate după culori şi iconuri. Puteţi face şi drag and drop cu taburi între grupuri pentru a schimba organizarea. Vei putea grupa taburile pentru muncă separat de cele pentru distracţie, separat de cele de shopping şi cele video. Puteţi şi să prioritizati taburile mai uşor şi să lucraţi mai uşor cu web apps. Funcţia e nouă doar pentru Chrome, alte browsere având aşa ceva de o bună perioadă de timp.

Vivaldi are Tab Stacks şi Tab Tiling, iar Firefox avea grupuri de taburi, dar le-a scos. Le puteţi totuşi adăuga prin add-on-uri.