Gigabyte Cielo se vrea a fi PC-ul viitorului; Are design modular și conectivitate 5G

0
2113
Gigabyte Cielo se vrea a fi PC-ul viitorului; Are design modular și conectivitate 5G

Gigabyte este unul dintre cei mai cunoscuți producători când vine vorba de componente pentru PC. Nu ne gândim prea des la asta, însă v-ați pus vreodată întrebarea „Cum ar arăta PC-ul viitorului?”. Ei bine, personal aș miza pe design transparent și multe, multe LED-uri RGB. Totuși, pare-că Gigabyte este de altă părere. Compania a prezentat, în parteneriat cu Aorus, un prototip de PC cu design modular – Gigabyte Cielo. Detalii despre acesta avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cunoscut și sub numele de Project Cielo (cer în limba spaniolă), PC-ul vine cu un design modular, fiind însă momentan în stadiul de prototip. Sub forma actuală el este împărțit în trei secțiuni. În partea de jos regăsim un modul ce integrează un difuzor Bluetooth. La mijloc se află o baterie pentru ca PC-ul să funcționeze și fără alimentare, iar în partea de sus se află componentele principale.

Acest design modular ar oferi deci posibilități nelimitate de combinare. Pentru cei ce nu doresc o baterie, o pot înlătura, iar boxa bluetooth poate fi folosită prin conectarea la smartphone-uri sau alte dispozitive. Cred că v-ați dat seama deja că partea superioară ar putea fi mult mai ușor de transportat. Gigabyte Cielo este deci un PC compact și ușor la care se adaugă module adiționale după bunul plac.

Gigabyte e de părere că popularizarea tehnologiei 5G va juca un rol important în viitor. Astfel, secțiunea principală, acolo unde se află restul componentelor de PC, include și un modul pentru conectivitatea 5G. Nu putem nega că nu este un design futurist și inedit, însă nu știm în ce măsură ar prinde un astfel de PC la public. Prin urmare, el rămâne momentan doar un prototip promițător.