GeoEye lanseaza un satelit ce va oferi imagini de inalta rezolutie

0
491

GeoEye Inc afirma cu cateva zile in urma ca a lansat in spatiu noul sau satelit GeoEye-1, care va furniza utilizatorilor Google Earth si Guvernului SUA imagini color comerciale cu cea mai inalta rezolutie de pana acum.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Lansarea a decurs fara probleme si va dura intre 30 si 45 de zile pana ce satelitul isi va calibra camera si va incepe sa transmita imagini. GeoEye-1 va fi capabil sa captureze imagini la o distanta de pana la 41 cm de sol (alb/negru) sau 1.65 metri (color), dar publicul va putea vizualiza imaginile doar pana la o distanta de 50 cm, conform reglementarilor Guvernului.

GeoEye 1 va realiza fotografii digitale ale Pamantului de la o inaltime de 676 km, iar costul total al proiectului se ridica la peste 500 de milioane de dolari. Printre cei care au urmarit lansarea satelitului s-au numarat si oficiali Microsoft, Yahoo si Google, ultima fiind singura companie care ofera imagini din satelit in cadrul unui serviciu comercial de cautare.

Reprezentantii Google au afirmat ca noile imagini color vor fi disponibile in Google Earth si Google Maps peste 3 sau 4 luni, dupa ce vor fi incarcate in aceste servicii. GeoEye are si un rival, Digital Globe, care si-a lansat satelitul de inalta rezolutie catre finalul lui 2007, urmand sa ofere in curand publicului imagini alb-negru la o distanta de 50 cm de sol.

Sursa