Ford România va produce încă un automobil la Craiova; Iată ce detalii avem

1
1251

Vestea săptămânii în peisajul auto autohton este faptul că Ford România va produce un al doilea model la Craiova. Ford România este al doilea cel mai mare constructor auto pe piață locală și urmează ca din 2019 să producă acolo un al doilea vehicul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au trecut 11 ani de la preluarea uzinei, iar odată cu acest proiect nou, producția va înregistra un salt impresionant. Se va ajunge aproape de nivelul de la Mioveni, adică aproximativ o mașină pe minut și un volum anual de 300.000 de unități. Asta înseamnă de fapt capacitatea totală a uzinei.

Ford a confirmat și o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și crearea de 1500 de locuri de muncă noi. Acestea vor fi create prin producția noului model Ford. Problema e ca de obicei infrastructura la noi, care descurajează investițiile de gen.

Ford produce deja la Craiova SUV-ul EcoSport și motorul 1.0 EcoBoost. Noul model nu este cunoscut încă, dar se zvonește că ar fi o mașină ceva mai mic.a Ford a investit din 2008 încoace 1.5 miliarde de euro până acum în uzina de la Craiova. Au fost realizate upgrade-uri tehnologice, inclusiv cu 550 de roboți, folosiți în zone ca Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Ford Craiova trimite la export în fiecare zi 2 garnituri de tren cu 250 de mașini fiecare.

Sursa foto