HTC U12+ lansat oficial: procesor Snapdragon 845, 4 camere și doar butoane capacitive

0
2146

Așa cum ne așteptam, HTC U12+ a devenit oficial la primele ore din 23 mai, iar telefonul este exact cum îl dădeau zvonurile: multă sticlă, ecran mare, cel mai nou CPU Snapdragon, dar și surprize. Printre acestea din urmă se numără și faptul că avem butoane capacitive și nu fizice…

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Terminalul vine cu un ecran Super LCD 6 cu diagonală de 6 inch și rezoluție WQHD+. Terminalul are și suport HDR10 și DCI-P3. Mai aduce și aspect 18:9, iar muchiile pe care le putem strânge pentru input revin, de această dată în versiunea 2.0. Acum avem extra opțiuni și moduri de apăsare/strângere, din ce am înțeles.

La interior găsim un procesor consacrat deja, Snapdragon 845, dar și 6 GB RAM și 64 sau 128 GB stocare. Bateria de 3500 mah nu sună prea impresionant la diagonala de 6 inch, dar mizez mai mult pe optimizare aici, decât pe orice altceva. Handsetul rulează Android 8.0 Oreo, cu cel mai nou HTC Sense aplicat peste.

Avem și un spate din sticlă aici, care prinde aceleași “ape” ca și predecesorul și reușește să nu atragă prea multe amprente. Tot în spate găsim scannerul de amprente și o cameră duală cu senzori de 12 MP și 16 MP, primul cu tehnologie Ultrapixel și al doilea cu zoom optic 2X.

Există și stabilizare optică pentru camera principală, dar și telemetru laser și PDAF. Filmarea 4K la 60 FPS e la posturi și avem și două camere frontale de 8 MP pentru selfie. Flagshipul mai are două difuzoare stereo, cu acustică BoomSound și HiFi, plus microfoane high end, cu zoom pe anumite instrumente.

Nu știu în ce măsură publicul se va obișnui să nu mai aibă butoane fizice, ci doar tactile, dar am reușit să facem asta la butonul Home de pe iphone, deci se poate.

HTC U12+ este disponibil la precomandă chiar de azi la sumă de 799 de euro. Culorile includ un Flame Red, un albastru transparent sau negru.