Ford pregătește un succesor pentru sedanul Mondeo; Este văzut camuflat pe străzile din Europa

0
2028
Ford

Printre cele mai apreciate sedanuri din portofoliul Ford se numără și Mondeo, o mașină pe care o vedem des prin România. Cum gigantul din lumea auto a anunțat că seria va fi retrasă, urmând ca producția să se încheie în martie anul viitor, au apărut și suspiciuni legate de un succesor. Un vehicul care corespunde acestei descrieri a fost recent văzut în fotografii spion.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem o serie de imagini capturate pe stările din Europa aparent, cu un strat puternic de camuflaj de jur împrejur. Această apariție confirmă faptul că Ford nu va abandona complet piața vehiculelor sedan, pregătind iată un succesor pentru Mondeo și pentru Fusion. Sunt și câteva speculații potrivit cărora acest viitor model va semăna cu Ford Evos din China, dar în format sedan.

Evos este un crossover prezentat oficial în aprilie anul curent și comercializat la ora actuală doar în China. Pe seama imaginilor se remarcă o serie de schimbări de la extinderea în lungime și desigur reducerea înălțimii odată cu transformarea în sedan. Asemănările dintre acest model și Evos sunt în zona frontală unde avem o grilă wide și corpuri de iluminare înguste.

Concept sedan Ford:

Din profil avem look-ul clasic de sedan cu ampatament lung care permite producătorului să integreze portiere generoase. Deși spatele este puternic camuflat, se observă stopurile din fiecare colț. Nu remarcăm evacuările dar sub camuflaj se văd tobele de eșapament. Există și posibilitatea ca sedanul nou  să primească o propulsie plug-in hibrid.

Mai sus aveți și o serie de randări concept bazate pe modelul camuflat din fotografii, pentru a vă face o idee despre cum va arăta noul sedan Ford. La prima vedere pe mine acea grilă frontală mă duce cu gândul la Fiat Tipo, cu un vibe similar. Vedem farurile înguste și look-ul frontal agresiv adoptat aici. Deasupra grilei pare a fi și un lightbar ca pe Golf 8. Un alt detaliu pe care îl aflăm este că Mondeo încă se mai vinde în China.

Acolo a primit chiar și upgrade-uri sub forma unui ecran vertical de 12.8 inch ce rulează software-ul Sync4. Are și noi motorizări turbocharged ce produc 200 sau 180 cai putere.