Automobilele diesel vor fi interzise în Bruxelles începând din 2030, iar cele pe benzină din 2035

0
1325
Bruxelles
Automobilele diesel vor fi interzise în Bruxelles începând din 2030, iar cele pe benzină din 2035

Guvernul din Bruxelles a anunțat vineri interzicerea automobilelor diesel în regiune începând din 2030. De asemenea, vehiculele pe benzină vor fi interzise din 2035. Această mișcare sosește în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon, potrivit Reuters. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că pentru a compensa eliminarea autovehiculelor cu motoare diesel și pe benzină, Guvernul Bruxelles intenționează să instaleze 20.000 de stații de încărcare electrice. De asemenea, se dorește investirea unei sume mari în imobiliare și un miliard de euro în transportul public numai în 2021. Astfel, oferta și accesibilitatea s-ar îmbunătăți.

Rudi Vervoort, președintele regiunii Bruxelles, a declarat:

“Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorinţa regiunii de a opta pentru o tranziţie climatică care este una corectă din punct de vedere social”

Se pare că și scuterele diesel vor fi interzise în Bruxelles chiar din anul 2025. De asemenea, scuterele cu motoare pe benzină vor fi permise doar până în 2035. Potrivit Agenției pentru protecția mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru doar 30% din emisiile totale de CO2. Aceste emisii ar fi rămas la un nivel constant încă din 1990.

Autoritățile regionale doresc să aplice planul “The Low Emission Mobility Brussels”. Potrivit acestuia, autoritățile regionale ar putea evita 100, până la 110 morți premature pe an, toate legate de poluarea aerului în Bruxelles. Totodată, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor cu 65%, până la 75% în 2030.

Comisia Europeană urmează să propună standarde mai stricte privind emisiile de CO2. Astfel, în data de 14 iulie va fi prezentat un pachet mai amplu de politici pentru autoturismele din Europa.