Flickr este cumpărat de către SmugMug, iar Yahoo începe dezmembrarea

0
689

Nu ştiu dacă mai aveaţi fotografii stocate în Flickr, dar aţi face bine să revizuiţi şi să faceţi backup la tot ce aveaţi pentru că serviciul de partajare foto tocmai a fost cumpărat. SmugMug este cumpărătorul său şi mărturisesc că nu am mai auzit acest nume până acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Flickr aparţinea de Yahoo de ceva vreme, iar acum Yahoo a început să fie dezmembrată şi vândută pe bucăţi de către posesorul său, Verizon. Flickr are 75 de milioane de utilizatori şi stochează zeci de miliarde de fotografii. SmugMug este un business de familie, fondat de un tată şi fiu în 2002 şi operează un serviciu similar de stocare şi partajare foto. Ni s-a promis că nu se va schimba nimic la serviciul actual Flickr, nici la tarife şi opţiuni.

Conturile gratuite rămân aşa, iar fotografii şi conturile Premium rămân la fel, neştirbite. Servicul celebru era fondat în 2004 şi era cumpărat de Yahoo în 2005, pentru 20 de milioane de dolari. Nu ştim ce sumă a dat SmugMug, dar bănuiesc că e destul de mare. Am putea spune că de fapt a fost cumpărată comunitatea din spatele acestui serviciu operat de Yahoo, mai mult decât el în sine.

Schimbările pe viitor includ scoaterea logării prin Yahoo spre exemplu. Fotografiile ni le vom accesa prin infrastructura SmugMug, iar utilizatorii au 30 de zile să renunţe la serviciu, dacă nu sunt de acord cu noii termeni. Cumpărătorul are milioane de clienţi şi este un mediu mai profi, unde se învârt fotografii de top şi cei celebri, artişti ai domeniului.

Să sperăm că aplicaţia mobila Flickr va fi upgradată, pentru că are nevoie…