Amazon lucrează la roboţi casnici multifuncţionali; Testele încep în 2019

0
1376

Amazon s-ar orienta spre roboţi mai nou, pregătind o serie de astfel de aparate electronice pentru locuinţe. Îmi vine în minte mai degrabă un roboţel-câine ca Aibo sau un robot care curăţă prin locuinţă, dar se pare că e vorba de ceva mai complex.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Amazon a ajuns foarte departe în 18 ani, de la o colecţie de cărţi de vânzare online, la o firmă care domină retailul pe web şi are multiple iniţiative high tech. Au ajuns şi un nume mare în zona de tablete, e-readere, produse smart TV şi boxe inteligente. Cei de la Bloomberg ar fi aflat că divizia hardware Amazon Lab126 şi-a crescut eforturile cu privire la dezvoltarea de roboţi casnici.

Firma condusă de Jeff Bezos nu a reacţionat în vreun fel la această speculaţie/veste, iar Bloomberg nu e genul de publicaţie care să scrie zvonistică pură. Ar putea fi în primă fază doar roboţi care să opereze în uriaşele depozite ale companiei. Sursele mai afirmă că respectivii roboţi ar putea fi oferiţi angajaţilor acasă pentru testare prin 2019, unde ar urma să se ocupe cu sarcini casnice.

De aici încolo imaginaţia nu poate decât să o ia razna şi ne gândim la făcut curăţenie, gătit, udat florile, spălat rufe şi cam orice altă sarcină de bază. Nu ar strica şi un aspect medical, de ingrijrire a celor bolnavi sau bătrâni, ca să nu mai vorbim de companie pentru singuratici prin Alexa. Sperăm că robotul să nu fie şi cel care are grijă de uşa de la intrare, pentru că un mic hack duce la probleme mari.