Fitbit începe să ofere funcţii de monitorizare a oxigenului din sângele utilizatorilor de purtabile

0
1144

Fitbit a făcut o mişcare prin care concurează şi mai abitir cu Apple Watch, oferind o funcţie în plus pe purtabilele sale. Posesorii de ceasuri sau brăţări de fitness Fitbit au început să observe faptul că mai nou au parte de monitorizare a nivelului oxigenului din sânge în softul folosit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul a fost oferit sub formă de actualizare software recent. Pe listă se află Fitbit Versa, Ionic şi Charge 3. Monitorizarea nivelului de oxigen din sânge este foarte importantă, nu doar pentru a vedea cum cresc sau scad performanţele unor atleţi, ci şi pentru sănătatea omului de rând. Se poate folosi pentru a monitoriza astmul, problemele cardiace, dar şi apneea din timpul somnului. Ştiam deja că unele Fitbit-uri au hardware-ul necesare pentru monitorizare, dar nu şi softul.

Fitbit avertizează că acestea nu sunt cifre bătute în cuie şi vizita la doctor rămâne sfântă. Totuşi dacă sunteţi sănătoşi, cifrele vizionate pe ecran sunt cele reale şi nu ar trebui să fie diferenţe prea mari faţă de echipamente profi de monitorizare a oxigenului. Atât Apple, cât şi Fibit şi alte companii îşi acoperă spatele de obicei, afirmând că nu produc echipamente medicale sau de diagnosticare, ci doar oferă metrici cu care se poate lucra, inclusiv în sănătate.

Aşteptaţi-vă ca şi Apple Watch să primească un update cu această funcţie în curând, mai ales că şi el are hardware-ul aferent. La cum cunosc eu Apple, ar putea să îl ofere doar pe Apple Watch 6 ca selling point totuşi…