Filmul “Papillon” se poate vedea acum pe Netflix, varianta din 2017 cu Rami Malek

0
4968

Netflix a inclus în catalogul său de filme un nou titlu în ultimele zile, “Papillon”. E vorba despre varianta din 2017, cu Rami Malek şi Charlie Hunnam şi nu originalul din 1973 cu Dustin Hoffman şi Steve McQueen. “Papillon” ne spune povestea personajului cu acelaşi nume, un spărgător de seifuri închis în colonia penală din Guyana Franceză.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Personajul principal este Papillon, jucat de Charlie Hunnam, pe care l-am văzut cel mai recent în filmul lui Guy Ritchie “The Gentlemen”, care va deveni serial în curând. Îl ştim mai ales pe Charlie din serialul “Sons of Anarchy”, dar şi din filmul de acţiune cu roboţi şi kaiju “Pacific Rim”. Ei bine acum el devine un condamnat francez pe o insulă a torturilor şi dezumanizării. Condamnat pe nedrept pentru o crimă pe care nu a comis-o. Acolo îl cunoaşte pe Rami Malek, care îl joacă pe Louis Dega, un personaj fragil, dar abil, care mereu găseşte o cale de a supravieţui.

Cei doi pun la cale un plan de evadare, folosindu-se de banii ascunşi de Dega. Pe Rami îl ştim mai ales din serialul “Mr. Robot” dar şi pentru rolul de Oscar din “Bohemian Rhapsody”, unde l-a jucat pe Freddie Mercury în mod magistral. “Papillon” este un film despre natura umană, care nu păleşte nici după ani de carceră în întuneric şi despre o prietenie care rezistă la ani buni şi multe încercări şi tentaţii. E poate singura peliculă (şi singura carte) care se poate bate de la egal cu “Contele de Monte Cristo”.

Nu se ridică la înălţimea originalului din 1973 acest film din 2017 şi nu are acelaşi ton sumbru, dar îţi menţine interesul timp de 2 ore şi 10 minute. Îl găsiţi pe Netflix.