Facebook trollează Apple cu un mesaj legat de lăcomia firmei, are aplicaţia interzisă parţial

0
1506

Disputa dintre Epic Games şi Apple se extinde şi a început să înglobeze şi alte nume mari. Microsoft a sărit în apărarea Epic Games, iar Facebook şi WordPress s-au implicat şi ele. Mai nou Facebook va afişa un mesaj în aplicaţia sa de pe iOS, în care aminteşte de lăcomia Apple şi de faptul că firmă din Cupertino ia 30% din veniturile obţinute din aplicaţia sa, care a fost brusc blocată de colosul condus de Tim Cook.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Odată cu cea mai nouă actualizare a aplicaţiei FB de pe iOS, gigantul lui Zuckerberg îţi permite să cumperi bilete la evenimente online. Evident, Apple îşi opreşte 30% din banii care merg de la utilizatori la Facebook, iar compania a pregătit un mesaj care afişa aceasta taxare spre utilizator. Ce a făcut Apple? A blocat actualizarea Facebook, într-un fel a interzis cea mai nouă versiune a aplicaţiei FB de pe iPhone şi iPad. Interdicţia afost temporară, până ce Zuck şi inginerii săi au scos mesajul defăimător la adresa Apple.

În prealabil au fost discuţii între companii, iar Facebook a solicitat ca Apple să renunţe la această taxă, lăsându-şi cei 30% să meargă la organizatori/artişti chiar. Apple nu a vrut şi a obligat FB să şteargă acel mesaj din aplicaţie prin care condamnă lăcomia. Acum dacă vei cumpăra un bilet prin aplicaţia de socializare nu vei mai vedea decât un mesaj că “Facebook nu primeşte o taxă din această achiziţie” şi atât, fără aluzii la Apple. Practic FB a vrut să le dea o şansă artiştilor şi celor care organizează evenimente online pe pandemie de a păstra mai mulţi bani, dar Apple nu a vrut asta, stricându-şi şi mai mult reputaţia.

Companie de 2 trilioane de dolari a declarat public că este “irelevantă informaţia legată de taxa sa de 30%”.