Euronews România se pregătește de lansare; Un nou canal de știri independent, în limba română

0
1196
Euronews România

Vestea zilei de pe plan local este cu siguranță aceea că Euronews România se pregătește de lansare. Vorbim aici despre un canal de știri nou, unul independent și care va fi difuzat în limba română. Lansarea se petrece ca urmare a unui parteneriat încheiat de Euronews cu Universitatea Politehnica din București (UPB).

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați că acest canal va difuza știri locale, regionale, naționale dar și internaționale la TV și prin intermediul platformelor digitale. Euronews România este primul proiect de acest tip de pe plan european. Aflăm că acest nou canal de știri va avea o echipă proprie de jurnaliști și corespondenți în România, cât și în Brussel. Aceștia vor respecta valorile Euronews în ceea ce privește independența, imparțialitatea și linia editorială de tip “All Views“.

De asemenea, va contribui la diversificarea bogăției culturale și lingvistice ale companiei. În schimb, Euronews România va beneficia de structura globală a editorialelor Euronews și de cunoștiințe tehnice. Vor fi disponibile și resursele necesare pentru a fi adusă o perspectivă internațională unică pe piața media din România.

Mai aflăm că CEO-ul Euronews, Michael Peters, este foarte mândru de acest acord cu UPB și de proiectul ambițios care s-a născut. Oficialul a declarat următoarele:

ROMÂNIA ARE O PIAȚĂ MEDIA FOARTE COMPETITIVĂ PRIN CANALELE DE ȘTIRI DEJA EXISTENTE. CU TOATE ACESTEA CREDEM CĂ EURONEWS ROMÂNIA VA LIVRA O OFERTĂ CARE LIPSEȘTE ASTĂZI ÎN PEISAJUL MEDIA NAȚIONAL. VOM OFERI OBIECTIVITATE, ACURATEȚE ȘI ECHILIBRU ȘI O PERSPECTIVĂ EUROPEANĂ ASUPRA ȘTIRILOR.

Pe de altă parte, rectorul UPB, Mihnea Costoiu a declarat faptul că astfel se va furniza jurnalism de calitate și informații impațiale unei audiențe care are nevoie de ele mai mult ca niciodată. Același rector al UPB a mai spus că Euronews România nu este doar o realizarea media, ci și o inițiativă educațională.