Emiratele Arabe Unite lansează cu succes prima misiune spre Marte, sonda AI-Amal urmând a studia Planeta Roșie

0
783
Emiratele Arabe Unite

După ce în urmă cu o zi aflam că Tianwen-1, misiunea Chinei spre Marte este gata de decolare și că NASA a început să pregătească viitorul rover care pleacă spre Planeta Roșie, iată că azi descoperim detalii despre succesul înregistrat de Emiratele Arabe Unite. Mai exact, așa cum spune și titlul postării de față, prima misiune arabă spre Marte a fost lansată cu succes în această dimineață.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că lansarea rachetei Al-Amal (Speranță) a fost realizată cu succes în Japonia la ora locală 6:58 AM, fiind trimisă o sondă de mărimea unei mașini. Călătoria prin spațiul cosmic va fi de 500 milioane de kilometri și va dura aproximativ 7 luni. Asta înseamnă că aterizarea se va întâmpla undeva în februarie 2021.

Emiratele Arabe Unit

Acesta este cel mai ambițios proiect spațial al Emiratelor Arabe Unite și are ca scop studierea stării atmosferice și clima planetei Marte pe parcursul unui an. Suntem informați că acest proiect a luat naștere în 2014 și data la care va ajunge pe Planeta Roșie coincide cu aniversarea a 50 de ani de la unificarea celor 7 principate care constituie Emiratele Arabe Unite.

Costul acestei misiuni spre Marte a ajuns la aproximativ 200 milioane de dolari și planurile mărețe ale Emiratelor implică realizarea unei așezări pe Marte până în 2117.