Elon Musk vrea să facă Tesla Roadster să… plutească, conform noului podcast cu Joe Rogan

0
1897

Atunci când Elon Musk e invitat la podcastul lui Joe Rogan se lasă cu prăpăd: acţiunile urcă sau pică haotic, e văzut fumând iarbă sau spunând trăznăi despre planurile companiilor sale. Musk a fost în ultima săptămână invitat pentru a treia oară (sau patra?) la Rogan şi a fost cuminte de data asta. Singurul plan mai inedit despre care e vorbit a fost dorinţa de a face Tesla Roadster să… plutească.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Excentricul miliardar şi-a exprimat intenţia de a realiza un Tesla Roadster de tip aeroglisor. Totul a pornit atunci când Joe Rogan l-a întrebat dacă nu s-a săturat de paradigma clasică a roţilor umflate cu aer. Musk a spus şi că “nu vrea să omoare pe cineva” şi că ar vrea ca maşina să plutească la un metru înălţime faţă de sol. Roadster-ul cel nou ar trebui să vadă lumina zilei în 2022 şi ar putea sosi cu această funcţie surpriză. Musk a mai aruncat trăznăi în media cu privire la acelaşi automobil.

La un moment dat dorea să îl “potcovească” cu un set de propulsoare Falcon 9 de la SpaceX. Miliardarul nu uită totuşi că trebuie să şi obţină aprobări de la autorităţi pentru ca maşinile să îi poată rula pe şosele. Cât despre maşina plutitoare, distanţa mică faţă de pământ scade şi periculozitatea experimentului. Astfel, dacă vei pica cu maşina la sol, poţi distruge suspensiile, dar nu vei muri. De câţiva ani tot auzim de maşini zburătoare şi alde Uber au operat deja zboruri de test cu taxi-uri aeriene în Dubai.

Ce e drept încă din anii ’70 tot auzim de fantezia cu maşinile zburătoare şi nu avem nimic concret sau comercial. Ultima oară când un Roadster a “zburat”‘ a fost în 2018, atunci când SpaceX a dus o maşină în spaţiu, chiar cea personală a lui Musk la vordul unei rachete Falcon 9. Maşina a ajuns în apropierea Planetei Marte toamna trecută. Musk încă insistă şi acum că vrea să aducă tehnologia rachetelor SpaceX pe maşinile sale, cu un propulsor ascuns în spatele numărului de înmatriculare în stil James Bond.