Elon Musk va vizita India la începutul anului viitor; Vine o nouă fabrică Tesla?

0
703

Elon Musk ar putea lega o relaţie specială cu India anul viitor, atunci când va face o vizită în a doua cea mai populată ţară de pe glob. CEO-ul miliardar al SpaceX şi Tesla a confirmat vizita în India, atunci când a fost întrebat când va ajunge acolo, cu ocazia vizitei sale curente în CHina.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În acest moment se află într-o vizită de 3 zile în China, acolo unde are discuţii cu autorităţile pentru a ridica o a doua fabrică în Shanghai. În acea întreprindere ar urma să fie produse în jur de 500.000 de maşini pe an. Vizita lui Elon Musk în India va sosi pe fondul implementării vehiculelor electrice pe plan local. Prim ministrul Narendra Modi a vizitat fabrica Tesla din San Jose încă din 2015, iar de atunci apărea ideea unei fabrici în India.

Tesla nu stă chiar pe roze, chinuindu-se să atingă ţinta de producţie pentru Tesla Model 3 şi eşuând de multiple ori în ultimul an. Deocamdată ţinta este la 5000 de maşini pe săptămână. Elon Musk a fost cap de afiş săptămâna trecută când a propus câteva planuri inteligente pentru a îi scoate pe adolescenţii prinşi în peşterile din Thailanda. Este şi foarte ocupat cu SpaceX şi planurile sale de a cuceri spaţiul.

Musk a vizitat în ultimii ani şi ţări din Europa precum Germania pentru a încheia acorduri şi construi fabrici şi acolo. La un moment dat se discuta şi despre construirea unei fabrici în Ungaria, Estonia sau alte ţări baltice. India şi China au pariat mult pe tehnologiile verzi şi maşini electrice, iar producţia de unităţi Tesla acolo ar putea scădea mult din costuri şi în acelaşi timp să alieneze administraţia Trump. Alegeri grele…