Din 2021 dominația Tesla pe piața automobilelor electrice se va sfârși; Producătorii europeni vor prelua controlul

1
1555
Tesla

Deși în ultimii ani piața de automobile electrice premium a fost condusă de către americanii de la Tesla, firmă ce a ajutat serios în avansarea tehnologiilor, iată că acum ne pregătim pentru o detronare a gigantului. Aflăm prin intermediul unui studiu faptul că firmele europene vor depăși curând ca număr de vânzări de automobile electrice pe cei de la Tesla.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit acestui raport, producătorii de pe plan european vor vinde mai mult decât Tesla în următorii ani pe piața EV, Daimler fiind grupul care va prelua conducerea începând cu 2021. Ulterior vor intra în clasament și firme precum BMW, Renault, Nissan Mitsubish, VW, Volvo și Toyota.

Tesla ar urma să ajungă chiar pe locul 7 peste 3 ani din acest moment și aflăm că predicțiile de față au fost realizate pe seama strategiilor avute de către producătorii auto, pe seama tehnologiilor de baterii, a rețelelor de distribuție, parteneriatelor și a performanțelor financiare.

Principalul capitol la care producția Tesla scârțâie este acela al numărului limitat de automobile ce ies pe porțile fabricilor. În vreme ce brandurile europene au cunoștiințele și tehnologia necesară pentru fabricarea în masă a vehiculelor, Tesla încă mai lucrează la perfecționarea acestui capitol, proces ce ar mai putea dura încă 5 ani.