Elon Musk oferă indicii despre un automobil Tesla care ar putea costa 25.000 de dolari (Video)

0
770

Nu ştiu ce aţi mai urmărit voi pe YouTube în ultimele zile, dar eu vă recomand să aruncaţi o privire peste interviul pe care Marques Brownlee i l-a luat lui Elon Musk. Totul a avut loc pe 15 august la fabrica Tesla din Fremont. Cu această ocazie am avut şi câteva teasere cu privire la planurile de viitor Tesla.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fundalul acestei discuţii a fost futurist: linia de asamblare care transporta uşile automobilelor pentru ataşarea lor la vehicule. În acest moment cea mai ieftină maşină Tesla costă 35.000 de dolari, dar pe viitor se tinde spre o versiune şi mai ieftină. La un moment dat CEO-ul Tesla a oferit un indiciu cu privire la o maşină electrică şi mai ieftină. În următorii 3 ani linia de producţie va evolua destul, iar componentele se vor ieftini destul încât o maşină de 25.000 de dolari să fie fezabilă.

Trebuie spus că nu e nimic bătut în cuie, ci e doar o teorie. Poziţia lui Musk la Tesla a părut nesigură în ultima vreme, cu declaraţii controversate care au scăzut din valoarea companiei. Recent Musk a afirmat că vrea să facă firma privată şi nu listata public la bursă, deci un pas înapoi pentru un business de zeci de miliarde de dolari. Musk a comparat potenţialul maşinii de 25.000 de dolari cu evoluţia telefoanelor.

Când au debutat telefoanele mobile în anii ’80, erau gigantice şi foarte scumpe, acum au ajuns foarte mici, mult mai puternice şi mai ieftine. Marques nu s-a ferit să menţioneze şi Toyota Prius şi preţul său de 23.000 de dolari. De altfel Prius-ul este maşina cel mai des dată la schimb plus o sumă de bani pentru cei care îşi cumpără o Tesla. Este un interviu foarte interesant, care începe cu o detaliere a muncii lui Musk în această întreprindere şi ce face el mai exact.

S-a mai vorbit despre personal, parcare, roboţi şi angajaţi umani. Şi aceasta e doar partea 1, iar Marques a promis şi un tur al fabricii. Putem oare visa ca până în 2025 să cumpărăm o Tesla la 19.999 euro?