Elon Musk confirmă fabrica Gigafactory din Germania, care va produce maşini pentru piaţa din Europa

0
1150

Elon Musk a confirmat astăzi că următoarea sa “Gigafactory”, o fabrică uriaşă pentru producţia de maşini Tesla va fi construită în Germania. Se va afla aproape de capitala Berlin şi proiectul nu ne surprinde, pentru că ştiam că Musk ţintise Europa pentru un proiect de gen. Brexit-ul a schimbat planurile, de la UK la Germania.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre Gigafactory 4 şi este a patra fabrică uriaşă a companiei americane. Gigafactory 1 se află în Nevada, SUA şi este una dintre cele mai mari clădiri de pe Terra. Mai există şi o fabrică aproape de New York (axată pe panouri solare, baterii) şi a treia este în Shanghai, China. Acolo se ocupă de producţia de Tesla Model 3 şi Model Y, care merg la vânzare în Asia. Lansarea unei fabrici în Europa înseamnă şi că Tesla scapă de costisitoarele transporturi de maşini de pe pe alte continente spre Europa.

Întreprinderea uriaşă de lângă Berlin ar trebui să se ocupe în prima fază cu baterii şi coloane de distribuţie şi apoi să evolueze spre producţia lui Tesla Model Y, cel mai nou SUV compact al companiei. Ulterior va produce şi sedanul Model 3. Musk a declarat în cadrul discuţiei cu presa că a ales Germania pentru ingineria sa avansată şi pe lângă fabrică va exista şi un centru de design şi inginerie Tesla în Berlin.

În condiţii ideale, Gigafactory 3 din China poate scoate pe linia de producţie 150.000 de vehicule pe an. Aceeaşi productivitate o poate avea şi fabrică din Germania, crescând semnificativ şi vânzările din Europa. Tesla pregăteşte între timp un anunţ important, cel al unei camionete pickup, aşa numitul “Cybertruck”, într-un eveniment care are loc pe 21 noiembrie în Los Angeles.