Xiaomi a lansat un acvariu alimentat de power bank, Xiaomi Fish Tank; Iată cât costă

0
873

Ştiam deja că Xiaomi produce de toate, de la trotinete şi scutere, la jucării în stil LEGO, laptopuri şi aparate de gătit orez. Parcă văzusem şi nişte pantofi sport de la ei… Totuşi au găsit loc să ne intrige, de această dată prin intermediul unui acvariu, alimentat de power bank. Hai să vedem ce ne rezervă Xiaomi Fish Tank.

Publicitate

Xiaomi Fish Tank a fost lansat în China şi este un produs gândit atât pentru acasă, cât şi pentru la birou. Costă doar 43 de dolari şi vine cu un design clasic, în formă de paralelipiped curbat la capete. Aparent designul a fost gândit pentru a susţine cât mai bine micul ecosistem şi a nu fi nevoie să schimbăm apa prea des. Sistemul de filtrare înlătura nitriţii şi alte deşeuri folosind un filtru special integrat.

În plus, nu e nevoie să deschidem capacul de sus pentru a hrăni peştii. Îmi place şi ideea că sus e loc de un compartiment special pe care să creşti flori, ceea ce face acvariul multifuncţional. Există un soi de manetă specială lateral pentru a pune hrană şi care are şi rol în ajustarea furnizării de oxigen. O parte din apa filtrată va ajunge la planta de sus pentru a o ţine în viaţă (pe sistem Syphon + aburi). Designul e user friendly şi apa se poate evacua cu o singură apăsare de buton.

Filtrarea se face în 4 stragii şi sunt incluse şi pietre vulcanice şi inele magnetice care stimulează bacteriile producătoare de nitriţi. Xiaomi a avut grijă să pună şi filtru de bumbac sus, un strat de bumbac biochimic jos pentru a filtra resturile şi cărbune activat pentru a ucide bacteriile rele. Sticla curbată la 360 de grade va permite să vedeţi peşti din orice unghi. Cel mai tare lucru? Consumul redus de energie, atât de redus, că totul merge pe baza unui power bank.