Elon Musk afirmă că Starlink are acum suficienți sateliți pe orbită pentru a lansa o versiune beta a serviciului său de internet de mare viteză

0
1329
Elon Musk afirmă că Starlink are acum suficienți sateliți pe orbită pentru a lansa o versiune beta a serviciului său de internet de mare viteză

Obiectivul lui Elon Musk de a transmite internet de mare viteză în toate colțurile lumii continuă. Acesta este cu un pas mai aproape de realitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Marți, SpaceX a lansat încă 60 de sateliți Starlink pe orbită, aducând astfel numărul total de sateliți la 700, potrivit Ars Technica. Elon Musk, CEO-ul SpaceX a declarat că sunt suficienți pentru o versiune beta publică a serviciului. CEO-ul a postat pe Twitter, după lansare următorul mesaj:

“Odată ce acești sateliți vor atinge poziția țintă, vom putea lansa o versiune beta publică la scară destul de largă în nordul SUA și, sperăm, în sudul Canadei”

Această versiune beta ar include orașul Detroit, Ann Arbor și Michigan. “Alte țări vor urma imediat ce vom primi aprobarea de reglementare”, a adăugat el.

Musk nu a spus exact când se așteaptă ca sateliții să ajungă la “poziția țintă”. Jonathan McDowell, astrofizician în cadrul Centrului Harvard-Smithsonian pentru astrofizică, zicea în cadrul unui interviu pentru Ars Technica că s-ar putea ca sateliții să nu ajungă în poziția țintă până în februarie.

Musk a declarat la rându-i în aprilie că o versiune beta publică pentru acest serviciu va funcționa în toamnă. El a mai spus în mai 2019 că o versiune “inițială” viabilă din punct de vedere comercial a serviciului Starlink pentru SUA ar fi posibilă cu 400 de sateliți, în timp ce 800 ar fi suficienți pentru o acoperire globală “semnificativă”.

Așadar, este posibil, așa cum e menționat în raportul Ars Technica, ca beta-ul public să înceapă pe măsură ce acești 60 de sateliți vor intra în poziție, în următoarele câteva luni.

Un test beta pe o arie restrânsă a tehnologiei a început în statul Washington, în septembrie, dar a fost limitat la serviciile militare și de urgență ale statului.

Obiectivul companiei este de a obține până la 42,000 de sateliți pe orbită. Aceștia urmând să transmită internet de mare viteză în locațiile greu accesibile, fără acoperire. Site-ul Starlink spune că dorește acoperire în SUA și Canada până la sfârșitul anului 2020 și “acoperire aproape globală” până în 2021.

Musk a declarat în 2019 că proiectul va reprezenta un flux important de venituri pentru companie. În septembrie acesta a sugerat faptul că compania va vinde o parte din acțiunile Starlink spre publicul larg. Asta se va întâmpla în câțiva ani, dacă veniturile vor crește uniform. Nu toată lumea este încântată însă de proiectul Starlink. Astronomii sunt îngrijorați că sateliții vor împiedica cercetările astronomice.