DJI RoboMaster S1 este un nou robot educațional menit să îi învețe codare pe cei mici

1
1079
DJI RoboMaster S1

După ce a lansat și o cameră video de acțiune pe piață, iată că cei de la DJI au de acum în portofoliu și roboți educaționali. Un prim astfel de produs se numește DJI RoboMaster S1 și avem de-a face cu un soi de tanc-robot care îi va învața pe cei mici cum să codeze.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest robot este creat atât pentru partea educațională, dar și pentru entertainment. Aflăm că produsul de față include 31 senzori pentru a vedea mediul înconjurător cu cât mai multe detalii posibile, un motor de tip brushless, roți Mecanum, un gimbal mecanic și o cameră FPV.

DJI RoboMaster S1

Această cameră are lentile wide la 120 grade și deschidere f/2.4, iar robotul poate răspunde și la sunete, sau urmări obiecte. Are și capabilitatea de a lansa proiectile sub forma unor gloanțe din gel. Mai are și porturi PWM care de regulă se regăsesc pe roboții profesionali din competiții.

Pe partea software acest robot-tank include 6 module AI care folosesc tehnologia de recunoaștere a obiectelor și tehnologia “computer vision” pentru a știi când să se întoarcă sau să se miște, ba chiar și să recunoască gesturi. DJI RoboMaster S1 poate fi programat în limbajul Scrath sau Python.

Robotul se poate mișca la 360 grade și poate fi controlat prin intermediul aplicații mobile. De asemenea poate fi codat pentru a se mișca automat după un tipar. Prețul acestei versiuni este de 499 dolari, iar DJI afirmă că va lansa și alte configurații curând pentru DJI RoboMaster S1.