DJI lansează dronele Mavic 2 Pro şi Mavic 2 Zoom, cu upgrade-uri mari de cameră

0
921

Pasionaţii de drone cu dare de mână vor avea noi device-uri de cumpărat în perioada următoare, de vreme ce DJI tocmai a anunţat două noi drone. Acestea fac parte din gama DJI Mavic 2 şi e vorba despre modelele DJI Mavic 2 Pro si DJI Mavic 2 Zoom. Camera de la bord e singura diferenţă între ele şi dotările optice sună impresionant.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

DJI Mavic 2 Pro este o dronă dotată cu un senzor foto de 1 inch, realizat de către Hasselblad. Are aceeaşi dimensiune ca senzorii de pe drona Phantom 4 Pro sau de pe camera foto Sony RX100. Primim o rezoluţie de 20 de megapixeli aici şi deschidere ajustabilă între F/2.8 şi F/11. Poate realiza captură 10 bit HDR şi 10 bit Dlog-M video în mod nativ. Practic se poate descurca cu orice condiţie de iluminare şi poate capta video fără probleme.

Avem şi un dynamic range excelent mulţumită suportului 10 bit şi rezultatele sunt bune atât în peisaje innecate de soare, cât şi low light. Drona e capabilă de filmare 4K la 30 FPS şi cu bitrate de 100 Mbps. Are autonomie de 31 de minute şi atinge o viteză de 72 km/h. Altitudinea sună foarte impresionant: până la 6 kilometri, iar Mavic 2 Pro rezistă la vânt de 38 km/h. Ar trebui să coste 1449 de dolari şi se poate comanda chiar de azi via DJI.com.

În ce îl priveşte pe DJI Mavic 2 Zoom, acest model are o cameră de 12 MP cu mărime a senzorului de 1/2.3 inch, dar ştie zoom optic 2X. DJI promite şi zoom lossless până la 4X cu ajutorul procesării digitale. Mai primim şi un tip de captură Super Resolution, care foloseşte modul tele (48 mm) pentru a realiza o fotografie cu câmp larg de vizualizare şi rezoluţie de 48 MP.

Avem şi posibilitatea de a face transmisii Full HD live către telefon de pe DJI Mavic 2 Zoom. Ambele modele au 8 GB stocare la bord, slot pentru carduri şi preţul modelului Zoom este de 1250 dolari. Mavic 2 Zoom aduce şi funcţia “dolly zoom”, care poate păstra un subiect în cătarea sa, în centrul cadrului, în ciuda vântului şi a scenariului mobil din jur.

Rezultatul e dramatic şi e inspirat de Hitchcock aparent. Mai primim şi mod Hyperlapse pe ambele drone noi, iar controllerele sunt similare cu precedentele modele Mavic.