DJI lansează drona FPV, cu filmare 4K şi ochelari pentru pilotarea first person

0
1140

DJI a lansat ieri o nouă dronă, numită pur şi simplu FPV. Ce e inedit la ea e că poate fi pilotată de către utilizator în first person, folosind o pereche de ochelari speciali. Acest dispozitiv combină perspectiva first person, cu viteza dronelor “de curse”, dar şi cu atribute ale dronelor pentru consumatorul de rând.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

DJI FPV poate ajunge de la zero la 100 km/h în doar 2 secunde. Viteza maximă este de 140 km/h, iar drona vine cu 3 moduri de zbor: Normal (pentru începători), Manual (control complet asupra zborului), Sports (combinaţie între Normal şi Manual). În modul Manual ai mai mult control asupra zborului şi sunt scoase din sistemele de siguranţă, cu toţi senzorii şi hovering-ul dezactivat. Există şi o funcţie de “frână de urgenţă”, cu o singură apăsare de buton. DJI a mai implementat şi o funcţie Return to Home, care îi permite dronei să revină la bază fie în momentul când îşi pierde conexiunea, fie printr-o apăsare de buton.

Apreciem şi receiverul ADB-S, care va avertiza piloţii cu privire la orice vehicule aeriene din zonă, inclusiv elicoptere. Dar selling point-ul real e conexiunea directă la ochelarii DJI FPV Goggles V2. Drona poate trimite flux video până la 10 kilometri distanţă şi ai parte de bitrate de 50 Mbps şi tehnologii anti interferenţă. Utilizatorul poate viziona captura în două moduri:

  • HD cu latenţă scăzută standard (rezoluţie de 1440 x 810 la 60 FPS, unghi de 142 grade sau 50 FPS cu 150 de grade câmp de vizualizare) – latentă sub 40 ms
  • modul Smooth, cu rezoluţie HD, 120 FPS cu unghi de 142 de grade sau 100 FPS cu unghi de 150 de grade (latenţă sub 28 ms)

Poţi conecta până la 8 perechi de ochelari pentru a viziona feed-ul transmis de dronă. DJI FPV dispune şi de o cameră cu filmare 4K la 60 FPS 120 Mbps montată pe un gimbal. Poate înregistra slow motion 4X la 1080/120p, iar stabilizarea este pe bază de tehnologie DJI RockSteady. Filmările se salvează în HEVC sau H.264.

Drona costă 1300 de euro, pentru combo-ul drona, ochelari, telecomanda, baterie şi toate cablurile necesare. Există şi varianta DJI FPV Fly More Kit, cu 2 extra baterii şi un hub de încărcare, la 300 de euro în plus. Motion controller se vinde separat la 199 euro.