DJI lansează două noi sisteme de stabilizare tip gimbal – Ronin S 2 și Ronin SC 2

0
827
DJI lansează două noi sisteme de stabilizare tip gimbal - Ronin S 2 și Ronin SC 2

Gimbal-urile originale, Ronin-S și Ronin-SC ale DJI au devenit rapid accesorii populare în rândul profesioniștilor, dar și a Youtuberilor. Acum, producătorul de drone a lansat variantele îmbunătățite ale stabilizatoarelor sale – DJI RS 2 și R SC 2. Ambele sunt bazate pe un sistem pe trei axe, vin atât cu îmbunătățiri hardware, cât și software.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

DJI a inclus în această serie motoare mai puternice, materiale mai ușoare, dar și funcții software îmbunătățite nemaiîntâlnite până acum.

DJI Ronin SC 2

Modelul RS 2 reprezintă gimbalul profesional oferit de companie. Acesta este acum fabricat din fibră de carbon și este mai ușor cu 500 de grame. Astfel, ajunge să cântărească mai puțin cu 1.3 kg față de modelul precedent, Ronin S. DJI spune că RS 2 poate susține o greutate de până la 4.5 Kg. Deasupra joistick-ului, regăsim un ecran tactil de 1.4 inch. Acesta are rolul de a afișa setările gimbal-ului, datele camerei, precum și redarea de transmisiuni live înregistrate de cameră în timp real. Aceasta din urmă fiind și scopul principal al ecranului, vizualizarea conținutului înregistrat fără a fi nevoie să conectăm un smartphone.

DJI introduce, de asemenea, Titan Stabilization Algorithm (TSA), o tehnologie predictivă care, în teorie, ar trebui să optimizeze stilul specific de captură, în timp și să reducă intervenția manuală a utilizatorului. A doua funcție lansată se numește SuperSmooth și contribuie la obținerea de imagini clare atunci când se utilizează un obiectiv wide, de până în 100mm.

Funcția de urmărire a focalizării se află acum pe partea din față a mânerului, chiar deasupra degetului arătător. Atât RS 2, cât și R SC 2 sunt compatibile Arca Swiss și Manfrotto. Acceași axă poate fi acum reglată cu ajutorul butonului de echilibrare după ce camera a fost montată deja, funcție ce va economisi mult timp utilizatorilor.

DJI Ronin S 2

Ronin SC 2 este o versiune mai mică a RS 2 construită pentru camere mirrorless. Îmbunătățirile din acest an includ un nou design pliabil și multe dintre caracteristicile software și hardware adăugate pe RS 2.

Cadrul cântărește acum 1.2 kg, ceea ce îl face puțin mai greu decât predecesorul său de 1.08 kg. Motoarele sale mai puternice permit susținerea unei greutăți de până la 3 kg.  Anul acesta, DJI promite că mai multe  camere și obiective vor funcționa mai bine, cum ar fi un Panasonic SH1 asociat cu un obiectiv destul de greu de 24-70mm.

Noul design pliabil permite ca acest dispozitiv să fie ținut în modul sling, ceea ce facilitează filmarea la sol . Primim, de asemenea, un ecran de 1 inch chiar deasupra mânerului.

DJI afirmă că bateriile încorporate în aceste dispozitive oferă o autonomie de până la 12 ore. De asemenea, vin cu funcția de încarcare rapidă, compania afirmând că doar 15 minute de încărcare oferă o autonomie de două ore.

În plus în afară de modurile de filmare regăsite anterior, precum modul panorama, timelapse și vertical, DJI adaugă un nou mod numit Time Tunnel care captează un hyperlapse în 360 de grade.

Ronin S 2 și Ronin SC 2 sunt comercializate începând de astăzi pentru 849 dolari, respectiv 499 de dolari în SUA. DJI a pus spre vânzare și pachetele Pro Combo. Acestea includ un suport pentru telefon, motor de focalizare separat, transmițător de imagine RavenEye și o husă de transport dedicată. RS 2 Pro Combo costă 999 dolari, în timp ce RSC 2 Pro Combo va costa 739 de dolari.