Pe măsură ce evoluează dronele, evoluează şi legislaţia asociată, iar producătorii se adaptează. FAA a pornit în 2015 un program de înregistrare, dar recent tribunalele au decis că această regulă de a înregistra drona încalcă reglementări. Totuşi cumva DJI cade sub incidenţa deciziei FAA.
Astfel, cine are o dronă DJI trebuie să o înregistreze şi aparent există şi o pedeapsă dacă nu se face acest lucru. Producatorul va limita funcţionalitatea maşinăriilor zburătoare dacă clientul nu înregistrează şi activează produsul. Pe viitor va exista un nou proces de activare pe bază de aplicaţie pentru clienţii internaţionali. Măsura va fi pusă în vigoare în această săptămână.
Dacă totul e respectat atunci utlizatorul are garanţia unei orientări geospaţiale corecte şi a unei funcţionalităţi complet deblocate. Localizarea şi profilul local vor fi importante pentru a activa produsul. Dacă totuşi clientul se încăpăţânează să nu facă activarea, atunci drona nu mai primeşte funcţii de localizare şi orientare geospaţială.
Operarea sa e limitată, live streamingul camerei e dezactivat, iar zborurile se pot face doar pe o rază de 50 de metri şi înălţime de până la 30 de metri. Marii producători de drone au deja multe probleme cu încălcarea proprietăţilor private, filmarea de evenimente transmise pe bani mulţi de televiziuni şi alte probleme de gen.
Peste 770.000 de utilizatori erau înregistraţi la ultima verificare, deci sunt multe persoane afectate de această decizie.