Dell face loc sistemelor de gaming Alienware, renuntand la linia XPS

0
795

Dell va renunta la seria sa de PC-uri desktop create pentru gameri, conform unui reportaj din The Wall Street Journal. Mutarea pare fireasca, de vreme ce aceste sisteme „canibalizau” produsele celor de la Alienware, companie detinuta de catre Dell.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, Alienware devine singurul brand de PC-uri high-end destinate gamerilor, fara a mai concura involuntar cu sistemele XPS. Va reamintim ca Dell a cumparat Alienware in 2006, producatorul de sisteme de gaming din Miami cunoscut pentru carcasele sale inedite si tuningul aplicat PC-urilor. Disparitia seriei XPS nu inseamna ca Alienware nu va mai avea concurenti, reprezentati de branduri ca HP Vodoo sau Falcon Northwest.

Totusi, se pare ca Alienware are un as in maneca si va sarbatori renuntarea la XPS prin intermediul unui nou design de sistem, prezent in imaginea de mai sus. PC-urile pentru gameri pot costa intre 1000 sau 2000 de dolari ajungand si la 5000, daca doriti ceva cu adevarat special si unic. Nici specificatiile nu sunt mai prejos, sistemele sosind cu procesoare Intel high-end si AMD quad-core, dar si chipuri grafice Nvidia si ATI.

Sursa