Dell Chromebook 5190 este un nou laptop pentru şcoli, cu carcasă ultrarezistentă

0
857

Continuă cavalcada lansărilor de modele Chromebook, de această dată cu un laptop Dell de acest tip. Noul venit se numeşte Dell Chromebook 5190 şi este destinat mediului educaţional, adică şcolilor, liceelor şi facultăţilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se remarcă prin autonomia de 13 ore şi corpul ultrarezistent, care face faţă unei scăpări de la peste 1 metru. A fost chiar testat la scăpări direct pe oţel, de la 60 de centimetri înălţime. Chromebook 5190 vine în două variante, una cu format de laptop şi alta de convertibil 2 în 1, cu balama la 360 de grade. La bord avem un ecran rezistent la zgârieturi, iar Dell oferă aici alegerea între un procesor Intel Celeron dual core sau quad core.

Avem şi o cameră World Facing ca opţiune, port USB Type-C şi suport pentru active stylus. Putem scrie de mână şi lua notiţe folosind un pen de acest tip. Dell Chromebook 5190 începe să fie livrat din februarie la suma de 289 de dolari, dar ar putea sări şi de 400 în versiunea cea mai high end.

Chiar dacă nu ştim cu exactitate cantitatea de RAM sau spaţiu de stocare aici, estimez că e vorba despre 4 GB şi minim 64 GB sau 128 GB.