O publicaţie din Marea Britanie scrie că Dacia pregăteşte lansarea unei maşini electrice incredibil de accesibilă în viitor. Aceasta ar urma să concureze în zona de buget a vehiculelor electrice, cam în acelaşi mod în care Sandero şi Duster o fac în zona de benzină şi diesel.

Publicitate

Până acum maşinile electrice accesibile veneau de obicei din Franţa, SUA sau chiar India mai nou. Cel mai ieftin Tesla, Model 3 rămâne totuşi scump pentru cumpărătorul de rând la 35.000 de dolari. E nevoie totuşi de un “disruptor” pe piaţă, iar Dacia ar putea face asta cu ajutorul Renault. Dacia vrea să producă atât cea mai ieftină maşinaăelectrică, cât şi cel mai ieftin SUV de pe piaţă, conform unei publicaţii britanice.

Aceasta îl citează pe şeful Dacia Europa, Jean Christophe Kugler. Asta înseamnă că automat şi Renault vă avea un model de gen, eventual vreun succesor pentru Zoe. Speram totuşi să treacă de cei 300 de km de autonomie promişi (dar asta pe versiunea cea mai scumpă de maşină). Zoe a primit deja un upgrade pentru anul 2019, deci ne putem aştepta la ceva complet nou.

Surse din industrie afirmă că Dacia electrică şi accesibilă ar putea sosi prin 2020/2021. Ar urma să fie bazată pe o platformă nouă din 2020 şi autonomia ar fi de aproximativ 160 de kilometri în versiunea de bază.