Dacia Spring primește preț oficial – cât va costa primul model electric Dacia în România?

0
4536
Dacia Spring
Dacia Spring primește preț oficial - cât va costa primul model electric Dacia în România?

Prin intermediul ArenaIT, aflăm astăzi că Dacia Spring, deși nu a primit un preț oficial de lansare, a fost listat în oferta Dacia.hu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum vă scriam aici, înainte de lansarea oficială de pe 15 octombrie, Dacia Spring s-a lansat oficial printr-un eveniment organizat la Paris. Am scris despre design, autonomie și ceva despre preț. Ei bine, prețul preconizat pentru Dacia Spring, era undeva între 15.000-20.000 de euro, asta fără subvenții.

Se pare că site-ul oficial Dacia din Ungaria a listat modelul Spring la 6.5 milioane de forinți, adică un preț de doar 17.820 euro fară subvenții. Reținem că în Ungaria TVA-ul este 27%. Deci, în România prețul pentru o Dacia Spring nouă, ar fi mai mic, undeva pe la 16.700 de euro.

Prin intermediul programului Rabla Plus, dacă subvenția de ~ 10.000 euro se păstrează, Dacia Spring ar putea ajunge la 8910 Euro. Iar dacă mai profităm și de programul rabla, mai scăpăm de 6500 lei din preț și ajungem la ~ 7.600 de euro. Un preț de nerefuzat pentru o așa mașină.

Deși lansarea pe piață este așteptată în toamna anului viitor, în Ungaria, mașina a fost disponibilă la precomandă. Au fost listate 100 de bucăți la un preț mai mic de 300 euro per rezervare. În România, însă, precomanda se lasă încă așteptată.