Dacia electrică va exista! O confirmă un oficial Renault, director al programului de maşini accesibile

0
1192

Dacă noul Duster 2018 a fost cap de afiş în ultima vreme, e momentul să ne gândim şi mai departe în viitor, poate chiar la prima Dacie electrică. Aceasta a avut existenţa confirmată recent de către Marc Suss, director al programului de maşini accesibile în cadrul Groupe Renault.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta a declarat că “Dacia electrică se va întâmpla, atunci când va avea sens pentru un client Dacia”, într-un interviu acordat celor de la 0-100.ro la Salonul Auto de la Frankfurt. Oficialul a subliniat că maşina va exista şi nu există o chestiune de “dacă”, ci de “când”. Era logic să se ajungă aici, pentru că toţi producătorii auto merg spre energii verzi şi electrificare.

Nu vă impacientaţi sau grăbiţi totuşi pentru că imaginile din acest articol sunt doar concepte, iar un Duster electric e mult mai departe decât credeţi. Dacia pe baterii ar trebui să devină reală atunci când va fi mai ieftin să foloseşti o maşină electrică decât una pe benzină sau diesel, conform aceluiaşi oficial citat mai sus. Marc Suss a amintit şi de acel studiu ce indică faptul că în intervalul 2025-2027 în jur de 20, până la 30% din vânzările auto vor fi reprezentate de automobile electrice.

Aflaţi că preţul pentru 1 kWh de capacitate a unei baterii Li-Ion este de 250 de euro, deci bateria unui model ca Renault Zoe costă doar ea 10.000 de euro. Ca atare înţelegeţi de ce trebuie să evolueze semnificativ bateriile şi tehnologiile asociate înainte să ne gândim la un eLogan sau Logan i să zicem. Până la debutul unei Dacii electirce rămânem cu tuningul, cu conceptele şi modificările făcute de pasionaţi.