Curse cu automobile zburătoare ar putea avea loc chiar în acest an

0
1201

Dacă mai nou cursele de Formula 1 virtuale care le înlocuiesc pe cele reale au devenit o normalitate, pe viitor am putea să ne obişnuim şi cu curse cu automobile zburătoare. Am tot asociat astfel de vehicule cu taxiuri aeriene, care vor zbura în Dubai sau Paris peste 2-3 ani, dar acum se lasă cu adevărate întreceri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Organizatorii din spatele primei serii motorsport pentru maşini zburătoare se numesc Airspeeder şi vor să dea drumul la curse chiar în acest an. Pe final de an 2020 am putea vedea întreceri ca în jocul Wipeout de pe PlayStation. Fondatorul acestui concept, Matt Pearson a declarat pentru Euronews că echipa are “mari ambiţii pentru a accelera o revoluţie în transportul sustenabil”. Maşinile electrice zburătoare, sau Speeders cum mai sunt ele numite vor mai trebui totuşi testate, dar asta doar după ce se ridică restricţiile legate de Covid-19.

Ceea ce vedeţi în acest articol sunt prototipuri de Speedere, care ar fi trebuit testate în deşertul Mojave în acest an. Până acum testarea fără pilot s-a petrecut pe bază de telecomandă şi a fost un succes. Un Airspeeder cântăreşte 249.5 kilograme şi foloseşte o baterie care poate fi schimbată pe parcursul cursei. Fiecare unitate are autonomie de doar 15 minute, iar motoarele maşinilor ajung până la 201 km/h. E vorba despre 4 motoare electrice de câte 32 de cai putere.

Vehiculele pot zbura până la o înălţime cuprinsă între 5 şi 40 de metri. Mai sunt totuşi multe piedici de depăşit, inclusiv obţinerea de aprobări pentru porturi verticale, cesiune de spaţiu aerian şi dezvoltarea de parteneriate cu furnizorii. Nu uităm şi de sponsori, de televizare şi alte lucruri de gen. Mai sus puteţi vedea şi un video demonstrativ cu o maşinărie de gen, care pare un soi de mega dronă.