Cum era Tesla să dea faliment în această vară (Video)

0
932

Tesla a avut probleme mari în această vară, dincolo de picajul acţiunilor când Elon Musk a fumat iarbă la podcastul video al lui Joe Rogan. CEO-ul companiei a povestit în cadrul programului HBO Axios cum firma s-a apropiat periculos de mult de faliment în vară.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Motivul era faptul că a crescut foarte rapid şi în foarte scurt timp nivelul de producţie şi presiunea pentru Model 3. E perioada când Musk se lăuda că dormea pe podeaua fabricii şi angajaţii munceau overtime. Tesla ajunsese în vară la doar săptămâni distanţă de a îşi epuiza resursele de bani şi a declara falimentul. E bizar să îl auzim pe Musk afirmând toate aceste lucruri, după ce ani întregi a refuzat noi runde de finanţări, afirmând că Tesla o duce bine.

Chiar în vară fondatorul companiei nu se declara deschis să obţină lichidităţi în schimbul acţiunilor. Miliardarul sud-african chiar glumea pe 1 aprilie, anunţând că Tesla a intrat în faliment. Vestea venea ca răspuns la o serie de articole ale unor experţi din industrie, ce afirmau că producătorul auto a rămas fără bani. Musk a fost mereu un „hype man”, deci era de aşteptat să mintă investitorii şi publicul că totul merge bine.

A distras atenţia publicului încercând să facă această companie privată, iar Model 3 a fost mereu în urmă cu producţia. E important să vedeţi şi clipul de la Axios, în care Elon Musk a recunoscut că a muncit prea mult în 2018 şi că nu e sănătos să faci asta. Se vede în ochii săi şi pe chipul său efectul acelor perioade stresante. Poate acum că a trecut furtuna vom avea şi nişte deadline-uri, livrări şi cifre de afaceri reale dezvăluite publicului.